Waarom HTTPS? Voor Google!

Om goed gevonden te worden in Google kost veel tijd. Daarnaast is het meestal best lastig en vereist het heel wat kennis en kunde om de website hoger te krijgen in de ranking dan nu het geval is. Maaaarrrrrr... Er zijn ook wat punten die snel geregeld kunnen worden waardoor de website een boost kan krijgen in de zoekmachines. Een goed voorbeeld daarvan is een HTTPS verbinding!

HTTPS? Huh?! Wat?!

HTTPS is een beveiligde verbinding tussen bezoeker en website. Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander, bijvoorbeeld iemand die afluistert, onmogelijk is om te weten welke gegevens verstuurd worden. Je kan een HTTPS verbinding herkennen door het slotje naast het adres (URL) van de website. Daarnaast begint het adres altijd met https://

Om als website eigenaar een HTTPS verbinding te forceren heb je een SSL-certificaat nodig. Dit certificaat zorgt voor de daadwerkelijke beveiliging tussen bezoeker en website.

Soorten SSL-certificaten

Je hebt drie opties als je kiest voor een SSL-certificaat:

Domeinverificatie (DV)

 • Het goedkoopste SSL-certificaat
 • Beveiligde verbinding (https://)
 • Alleen het domeinnaam word gevalideerd

  Advies: Alleen voor websites die intern gebruikt worden.

Organisatieverificatie (OV)

 • Beveiligde verbinding (https://)
 • Domeinnaam en de bedrijfsgegevens worden gevalideerd
 • Bedrijfsgegevens kan je terug vinden in het certificaat

  Advies: Voor alle publieke websites.

Uitgebreide verificatie (EV)

 • Beveiligde verbinding (https://)
 • Domeinnaam en de bedrijfsgegevens worden gevalideerd, ook op juridisch gebied
 • Bedrijfsgegevens kan je terug vinden in het certificaat
 • Groene balk inclusief bedrijfsnaam (zie: www.movea.nl)

  Advies: Voor websites die meer vertrouwen en professionaliteit uit willen stralen.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Op 25 mei 2018 wordt Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze wet is de Nederlandse implementatie van de Europese General Data Protection Regulation (GDPR). De AVG gaat de huidige privacywet vervangen en moet er voor gaan zorgen dat er één gezamenlijke wetgeving in Europa komt voor de bescherming en verwerking van persoonlijke data. Een SSL-certificaat is ook bij deze wet verplicht voor elke website die persoonsgegevens verstuurd en/of opslaat.

Let op!
De boetes zijn fors bij het niet naleven van AVG, namelijk maximaal € 20.000.000,- of 4% van de wereldwijde omzet. 

Klik hier voor een checklist Algemene Verordening Gegevensbescherming »

Hoe stap ik over op HTTPS?

Het installeren van een SSL-certificaat is een technische ingreep die jouw websitebouwer moet verzorgen. Voor de resultaten van jouw website in Google is het erg belangrijk dat de implementatie hiervan goed verloopt. Als de verhuizing van http naar https niet goed doorgegeven wordt aan Google, dan indexeert Google beide versies. Als dat gebeurt heb je 2 pagina's met dezelfde content (duplicate content) en dat wordt door Google bestraft. Dat zou zonde zijn, dus laat het altijd door professionals doen.

Meer informatie

Uiteraard kunnen wij u voorzien van meer informatie over dit onderwerp en kunnen wij de overstap naar HTTPS voor u verzorgen. Neem contact met ons op door te bellen naar 070 - 399 79 34 of vul ons contactformulier in.

Meer informatie? Bel Bradley!

Een dringende vraag of wil je gewoon ouderwets brainstormen?

Jouw wensen bespreken?

Ontdek de mogelijkheden die Refresj jou kan bieden!

Maak een afspraak »