Refresj.nl is nu compleet responsive

Niet een beetje, maar compleet. Zowel de voorkant van de website, hoe hij er uit ziet, als de achterkant van de website, zoals hij technisch in elkaar zit. Wat is er dan zo bijzonder aan een responsive website als Refresj.nl?

We zien het overal om ons heen. Mobiele apparaten blijven in opkomst. In 2014 zullen meer mensen via een mobiel apparaat op het internet surfen dan via een gewone computer. Daarbij wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van kleine laptops (netbooks) en tablets. Daarnaast zijn ook de grote beeldschermen in opkomst. Simpel gezegd: er is niet echt meer een standaard beeldschermformaat voor websites. Zodoende is er een nieuwe oplossing gevonden: responsive.

Wat is responsive?

Een website die responsive is past zich aan naar de beeldscherm grootte die een bezoeker van de website gebruikt. Wanneer deze bezoeker een groot beeldscherm heeft dan zal er veel ruimte in de breedte zijn op het scherm, waardoor er plek is voor meerdere elementen naast elkaar. Maar wordt er gebruik gemaakt van een tablet, dan zullen de tekst en afbeeldingen op de website hier automatisch op worden aangepast. Zo zal bijvoorbeeld het lettertype groter worden en gaan de afbeeldingen boven of onder de tekst staan (in plaats van er naast op grotere resoluties). Ook zullen afbeeldingen kleiner worden geschaald zodat deze in zijn geheel in het scherm van de tablet passen.

De voordelen van een responsive op een rijtje

 • De website wordt automatisch aangepast aan resoluties
  Wat een steeds belangrijker punt gaat worden, omdat de verscheidenheid in beeldscherm resoluties de komende jaren waarschijnlijk alsmaar zal toenemen.
 • Geen ingewikkelde of vertragende apparaat detectie
  De detectie wordt gedaan op basis van de beeldscherm resolutie. De website wordt ook goed weergegeven op een apparaat dat nog niet op de markt is.
 • Er is slechts één website om te beheren
  Wat erg gunstig is ten opzichte van de losstaande mobiele website, is dat er maar 1 website beheert hoeft te worden. De content voor de normale website is hetzelfde als de mobiele website.
 • De tekst blijft goed leesbaar
  Gebruikers van smartphones moeten regelmatig inzoomen om de mobiele browser de website goed te leesbaar te maken. Doordat er binnen responsive webdesign wordt gekeken naar het gebruikte formaat scherm en de tekst daarvoor wordt geoptimaliseerd, zal er altijd sprake zijn van een zo goed mogelijk leesbaar formaat letters. 

Wanneer heb ik een responsive website nodig?

Wij zijn zelf van mening dat het de perfecte tijd is om een responsive website te laten maken. U wilt geen potentiele klant die uw website bekijkt waarbij de pagina geheel ontwricht. Onze ervaring is dat de bezoeker de website dan direct weg klikt. Het is een mooie techniek die samensmelt met de vrijheid van vormgeving.

Meer informatie? Bel Bradley!

Een dringende vraag of wil je gewoon ouderwets brainstormen?

Jouw wensen bespreken?

Ontdek de mogelijkheden die Refresj jou kan bieden!

Maak een afspraak »